About

News

Final Beam Placed on Mashburn Hall

With the placement of the final beam, Winter Construction topped out the new residence hall scheduled to open in 2016 at Dalton State College. The new student housing is made possible thanks to the public-private partnership between the University System of Georgia and Corvias Campus Living.

A small ceremony was held to celebrate the building’s topping out, which is a construction milestone that is often observed when the last beam is placed on a building. The building, named Mashburn Hall of Roadrunner Place, is a four-story, 92,000 square-foot facility with wood framing and a suite-style layout for 365 beds. 

“Dalton State College is excited to see the new residence hall take shape despite the challenges brought by Mother Nature this past fall. Corvias Campus Living and Winter Construction are both solution-based partners that have made all the difference as we prepare for a successful opening of Mashburn Hall,” said Natalie Bates, Dalton State College housing director.

“To see the last beam placed on Masbhurn Hall was a great way to kick off the New Year. Winter Construction worked tireless to get the project back on schedule despite the weather challenges we faced,” said Jimmy Scott, portfolio director of the USG project for Corvias Campus Living. “Additionally, working with Dalton State College has been a particularly special experience for the Corvias team because they embrace every sense of the word ‘partnership’. We can’t wait to unveil Mashburn Hall this summer alongside our partners, and provide Dalton State a new residence hall right in the heart of their campus.”

The Mashburn Hall complex will consist of one-, two-, and four-bedroom semi-suites, laundry areas, common spaces, game rooms, kitchen areas, an outdoor entertainment space with a fire pit and covered verandah.

Winter CEO Brent Reid said, “We are extremely pleased to achieve this milestone in Mashburn Hall’s construction. It’s exciting to see the growth of the Dalton State College campus, and to participate in this collaboration with the University System of Georgia, Corvias, and the architecture firm Collins Cooper Carusi.”